Knuste kartofler med laks, feta og ærtecreme

Knuste kartofler med laks og feta er en nem og smagfuld ret, der kombinerer sprøde kartofler med saftig laks og cremet feta, perfekt til både hverdag og weekend.
Af
Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Knuste kartofler med laks og feta
35 min
4 personer
Knuste kartofler
800 g kartofler
2 spsk. olivenolie
100 g feta
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. røget paprika
1 tsk. salt
½ tsk. peber
500 g fersk laksefilet uden skind
1 usprøjtet citron
Ærtecreme
500 g optøede ærter fra frost
4 spsk. creme fraiche 18 %
3 stilke frisk mynte
1 limefrugt
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Knuste kartofler Kog kartoflerne i letsaltet vand i 10 minutter.
  2. Afdryp i en sigte.
  3. Tænd ovnen på 200°.
  4. Læg kartoflerne i et ovnfad, og giv dem et let tryk med en gaffel.
  5. Dryp olie ud over kartoflerne, og drys med smuldret feta.
  6. Bland spidskommen, paprika, salt og peber sammen, og krydr kartoflerne med ca. halvdelen af blandingen.
  7. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
  8. Læg laksefileterne oven på kartoflerne.
  9. Krydr laksen med resten af krydderiblandingen, og bag i yderligere 10 minutter.
  10. Ærtecreme Blend ærterne med creme fraiche og mynteblade (gem lidt til pynt) til en tyk creme.
  11. Smag til med lime-saft, salt og peber.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.