Roastbeef med fondantkartofler

(6 pers.)1½ kg filet af okse til roastbeef2 dl hakkede krydderurter (persille, purløg, kørvel m.m.)Salt og peberOlivenolie200 g smør1 kg jævne
Af
af Redaktion

(6 pers.)

1½ kg filet af okse til roastbeef
2 dl hakkede krydderurter (persille, purløg, kørvel m.m.)
Salt og peber
Olivenolie

200 g smør
1 kg jævne kartofler

Vend kødet i krydderurter og drys med salt og peber og lidt olie. Steg ved 200° i 40 min. for mediumstegt.
Kartoflerne skal over, før stegen skal i ovnen. De skrælles og skæres i 1 cm tykke skiver. Smørret smeltes og klares, dvs., at det hvidlige bundfald hældes fra. Så koges kartoflerne ganske stille i smørret i ca. 1 time, til de er møre.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.