Opskrifter

Skaldyrssuppe med ærtecreme

Mandag, 15. september 2008af Redaktion
(4 pers.)20 min.2 løg1 spsk. smør2 spsk. mel8 dl fiskebouillon200 g kogte skaldyr (rejer, muslinger, krebsehaler el.lign.)2 dl flødeSalt og peber3 dl

(4 pers.)
20 min.

2 løg
1 spsk. smør
2 spsk. mel
8 dl fiskebouillon
200 g kogte skaldyr (rejer, muslinger, krebsehaler el.lign.)
2 dl fløde
Salt og peber
3 dl ærter
1 bdt. dild
1 spsk. cremefraiche 18%
1 spsk. græsk yoghurt

Hak løgene og svits dem i smørret, til de er blanke. Rør melet i og tilsæt bouillon lidt efter lidt, mens der røres. Tilsæt skaldyr og fl øde og lad suppen småsimre i 5 min. Blend ærter og dild til en ensartet mos og rør den med cremefraiche og yoghurt. Hæld fl øden i suppen og smag til med salt og peber. Server suppen med en skefuld ærtecreme i midten sammen med et stykke groft brød.

Opskrift: Kristina Miechels