Sprængt oksebryst med intens peberrodssovs

Her er en nem opskrift på den klassiske og elskede version af sprængt oksebryst i en version med peberrodssovs.
Af
af Kristina Miechels
Foto: Carina Krüger

Oksebrystet skal forberedes 1-2 dage før.

2 t og 30 min
4 personer
Sprængt oksebryst med peberrodssovs
700 g oksespidsbryst uden ben
1 dl salt
1 spsk. sukker
2 gulerødder
1 porre
1 kvist timian
3 laurbærblade
6 hele peberkorn
2 spsk. smør
4 spsk. mel
3 dl kogelage
1 dl mælk
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1-2 spsk. friskrevet peberrod
Tilbehør
Kogte kartofler
Ærter
Gulerødder

Fremgangsmåde

  1. Gnid oksebrystet med salt og sukker og læg det tildækket i køleskabet i 1 til 2 døgn.
  2. Skyl oksebrystet, dæk med vand og bring det i kog.
  3. Skum urenheder fra, tilsæt stykker af gulerod og porre samt timian, laurbærblade og peberkorn og lad det småkoge i 2½ time, til kødet er mørt.
  4. Smelt smørret og bag op med melet. Tilsæt kogelage og mælk lidt efter lidt, mens der piskes.
  5. Tilsæt salt, peber og peberrod og smag til.
  6. Server med kogte kartofler, ærter og gulerødder.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.