(4 pers.)
Det skal du bruge til stegt selleri med hollandaise og svampesalat:
1 selleriknold
Salt og peber
50 g smør
4 kviste timian
Sauce:
3 æggeblommer
1 tsk. salt
1 dl hvidvin
200 g smør
Salat:
300 g salatblanding
300 g svampeblanding
2 spsk. olivenolie
1 usprøjtet citron
4 kviste timian
2 fed hvidløg
1 æble
¼ granatæble
Prøv også: Grillet mørbrad med selleri
Sådan laver du retten
Skræl sellerien og pak den ind i bagepapir og kom alufolie udenom.
Bag den i ovnen ved 180º i 30 min. Skær den i 8 både og drys med salt og peber.
Smelt 50 g smør og brun bådene i smørret.
Drys med timian og lad det stege med i 2 min.
Pisk æggeblommerne luftige og seje med salt og vin.
Smelt smørret og skum det.
Dryp smørret i æggeblommerne under piskning.
Servér sovsen til sellerien.
Skyl salaten og læg den på et fad.
Steg svampene i olie, tilsæt revet citronskal, finthakket hvidløg og timiankviste og drys med salt og peber.
Læg de stegte svampe over salaten.
Skær æblet i smalle både, vend det i citronsaft og læg over svampene.
Drys med granatæblekerner.
Prøv også: Daim-kager