Opskrifter

Stegt selleri med hollandaise og svampesalat

Fredag, 17. marts 2017af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
Det kan sagtens være festligt at være vegetar, der er nemlig et væld af skønne retter du kan lave. For eksempel denne ret med stegt selleri og en god hollandaise sovs.
(4 pers.)

Det skal du bruge til stegt selleri med hollandaise og svampesalat:

1 selleriknold Salt og peber 50 g smør 4 kviste timian Sauce: 3 æggeblommer 1 tsk. salt 1 dl hvidvin 200 g smør Salat: 300 g salatblanding 300 g svampeblanding 2 spsk. olivenolie 1 usprøjtet citron 4 kviste timian 2 fed hvidløg 1 æble ¼ granatæble Prøv også: Grillet mørbrad med selleri

Sådan laver du retten

Skræl sellerien og pak den ind i bagepapir og kom alufolie udenom. Bag den i ovnen ved 180º i 30 min. Skær den i 8 både og drys med salt og peber. Smelt 50 g smør og brun bådene i smørret. Drys med timian og lad det stege med i 2 min. Pisk æggeblommerne luftige og seje med salt og vin. Smelt smørret og skum det. Dryp smørret i æggeblommerne under piskning. Servér sovsen til sellerien. Skyl salaten og læg den på et fad. Steg svampene i olie, tilsæt revet citronskal, finthakket hvidløg og timiankviste og drys med salt og peber. Læg de stegte svampe over salaten. Skær æblet i smalle både, vend det i citronsaft og læg over svampene. Drys med granatæblekerner. Prøv også: Daim-kager