Svinekød med rødkål

Svinebov og salat med rødkål, æbler, kastanjer og rødvin. Så bliver det ikke meget bedre.
Af
af Redaktion
Svinekød med rødkål

Svinekød med rødkål

(4 pers.)
25 min. + 2 timer

1 kg svinebov, udbenet
1 spsk. hele sorte peberkorn
1 spsk. timianblade
3 spsk. olivenolie
2 hakkede løg
1 lille rødkålshoved
2 æbler, skrællede og skåret i små stykker
4 dl rødvin
Evt. 200 g kastanjer (vakuumpakkede)
2 spsk. tyttebær el. ribsgele

Tilbehør:
Kogte kartofler el. mos

Skær kødet i skiver, 3 cm tykke. Knus peberkornene og drys kødet med peber, timian og salt. Brun løgene i en stor pande i lidt af olien. Tilsæt kålen i mindre stykker, og når den er klar, kommes æbler, vin og kastanjer ved. Lad det koge 2 min., smag til med salt, peber og gele. Brun kødet i en anden pande i noget mere af olien. Læg det i et ildfast fad og hæld æblekålen over. Læg låg på, og stil det i ovnen ved 160° i 2 timer. Server med mos.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv også ...

And med rødkål, kartofler og skysovs
Pølsegryde
Krydret kylling med ris

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.