Opskrifter

Tapas til et helt måltid

Tirsdag, 27. januar 2015af X
Blæksprutter i marinade (8 stk.)8 små blæksprutter1 hakket løg1 hakket fed hvidløg1 dl hvidvin½ rød chili i små ternKog løg, hvidløg og vin sammen og

Blæksprutter i marinade (8 stk.)
8 små blæksprutter
1 hakket løg
1 hakket fed hvidløg
1 dl hvidvin
½ rød chili i små tern


Kog løg, hvidløg og vin sammen og kom lidt af chilien i. Kog blæksprutterne, hvis de ikke allerede er varmebehandlede, og server med drys af chili.

Muslinger i krydret tomat (8 pers.)
200 g store grønne muslinger i skal (frost)
1 hakket løg
1 hakket fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 dåse hakkede flåede tomater med basilikum
½ chili
1 dl hakket bredbladet persille


Kom olien i en pande og varm løg og hvidløg ved medium varme, til de er klare. Kom muslingerne ved. Tilsæt tomaterne (hold noget af væden tilbage). Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker og kom hakket chili og hakket persille ved. Lad det småsimre i 5 min. Da der også serveres grovflute til, kan man så søbe lidt af det gode tomat op også.

Manchego med kvæde (8 pers.)
200 g manchego (spansk fastost)
2 dl syltet hakket kvæde


Skær manchegoosten i små tynde trekanter og læg små klatter af kvæde på. Server på tallerken, så man lige kan hapse en trekant med kvæde.

Ristede røde kartofler med aioli (8 pers.)
16 røde kartofler (eller almindelige vaskede)
1 pasteuriseret æggeblomme
1 nip salt
1 tsk. citronsaft
½-1 fed fintrevet hvidløg
1 dl olivenolie

Skær kartoflerne i halve og læg dem med skærefladen nedad på bagepapirbeklædt plade. Bag ved 180° i 40 min. drysset med salt og peber. Rør æggeblommen sej med salt og citron. Kom hvidløg ved og tilsæt olien dråbevis, til massen bliver tyk og emulgerer. Smages til og bruges som dyp til de bagte små kartofler.

Desuden: 16 skiver forskellige pølser, 200 g flotte oliven, både grønne og sorte, blandede salatblade vendt med vinaigrette.


Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Flere gode mindre retter ...
Små fisketærter med marinerede rodfrugter
Rejecocktail
Blinis med laks