Opskrifter

Tunfrikadeller med courgettesalat

Fredag, 1. august 2008af X
25 min.(3 pers.)2 ds. tun i vand150 g kogte kartofler1 spsk. Limesaft1 æg, ½ revet løg1 tsk. salt,1 knsp. Peberolie til stegning1 limefrugt,1 chili ½

25 min.
(3 pers.)

2 ds. tun i vand
150 g kogte kartofler
1 spsk. Limesaft
1 æg,
½ revet løg
1 tsk. salt,
1 knsp. Peber
olie til stegning
1 limefrugt,
1 chili
½ dl peanuts,
1 spsk. honning,
½ spsk. fish sauce
2 courgetter,
2 gulerødder

Hæld vandet fra tunen og bland med de mosede kartofler og limesaften. Rør ægget i sammen med revet løg, salt og peber. Form farsen til frikadeller og steg dem i olien ved middelstærk varme i 5-7 min. på hver side. Skær limefrugten i kvarter og kom dem i blenderen sammen med chilien, halvdelen af peanutene, honning og fish sauce. Lad blenderen køre et par minutter og fjern så eventuelle store stykker at limefrugten. Riv courgetterne og gulerødderne, bland dem med resten af peanutene og hæld dressingen over. Server med et stykke groft brød.

Opskrift: Kristina Miechels