Opskrifter

Brydeboller med mysli

Torsdag, 10. august 2017af Camilla Zarah Lawes
Spændende brydeboller bagt i bradepande med fuldkornsmel, tranebær og mandler og drysset med birkes og saftige kerner.

Ingredienser til brydeboller med mysli

(18 stk.)
25 g gær
1 spsk. salt
1 spsk. akaciehonning
4 dl koldt vand
2 dl kærnemælk
75 g havregryn
50 g tørrede tranebær
50 g hakkede mandler
25 g solsikkekerner
200 g fuldkornsmel
Ca. 500-600 g hvedemel
1 spsk. olivenolie
1 æg til pensling

Drys:
2 spsk. solsikkekerner
2 spsk. græskarkerner
1 spsk. birkes
2 spsk. havregryn

Fremgangsmåde til brydeboller med mysli

Smuldr gæren og tilsæt akaciehonning, koldt vand, kærnemælk og salt, og rør, til gæren er opløst. Rør havregryn, tranebær, mandler, solsikkekerner og fuldkornsmel i dejen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem på bordet i mindst 10 min., til dejen er glat og smidig. Når dejen lige netop ikke klistrer fast til fingre og bord, er der mel nok i. Dryp en stor skål med olivenolie. Læg dejen i skålen og lad den hæve tildækket et lunt sted i 45 min.

Beklæd en bradepande på ca. 20 x 30 cm med bagepapir. Ælt dejen godt igennem og form 18 lige store boller. Læg dem i bradepanden, de skal ligge så tæt, at de næsten rører hinanden.

Pensl bollerne med et let sammenpisket æg og drys forskelligt drys på bollerne. Bag dem ved 200° i ca. 30 min., til de er gyldne. Tag bradepanden ud af ovnen og løft forsigtigt hele brydebrødet over på en bagerist. Lad det køle lidt af, før du bryder bollerne fra hinanden.

Alternativ til brydeboller med mysli: Græskarboller