Opskrift på pasta med langtidssimret ragout
4 pers. – 15 min. – simretid
Ingredienser:
- 150 g pancetta eller bacon
- 1 løg
- 1 stilk bladselleri
- 2 gulerødder
- 225 g hakket oksekød
- 225 g hakket svinekød
- 1 dl rødvin
- 1 dåse flåede tomater
- 1 spsk. koncentreret tomatpuré
- 1½ dl mælk
- 2 laurbærblade
- 1 knsp. muskatnød
- Salt og peber
Tilbehør:
- 400 g tagliatelle (smal båndpasta)
- Parmesan
Fremgangsmåde:
Skær pancetta i tern, og steg dem ved middel varme i en stor gryde i 3-4 minutter i det fedt, der smelter fra. Rør finthakket løg og bladselleri samt revet gulerod i. Lad det stege, til det hele er blevet blødt.
Brun de 2 slags hakkekød i gryden under omrøring. Hæld vin over, og lad det fordampe.
Bland tomater, tomatpuré, en lille smule mælk, laurbærblade og revet muskatnød i.
Lad saucen simre i mindst 1½ time, men gerne længere. Rør rundt en gang imellem, og tilsæt mere mælk løbende.
Fjern laurbærbladet, og smag ragouten til med salt, peber og revet muskatnød.
Tilbehør: Kog pasta efter pakkens anvisning, og vend den i gryden med ragout, eller anret saucen over pastaen på tallerkener. Servér retten rygende varm med revet parmesan over.