Crème brûlée i æbleskivepande med citrongræs

Æbleskivepanden kan faktisk bruges til andet end bare æbleskiver - her er Scanpans forslag til en lækker Crème brûlée.
Af
af Scanpan
Crème brûlée i æbleskivepande med citrongræs

Opskriften her er fra Scanpans opskriftssamling med anderledes måder at bruge æbleskivepanden på. Opskrifterne i bogen er fra henholdsvis Danmark, Thailand, Holland, Indien, Kina, Norge og Japan - denne opskrift her er fra Frankrig.

3 t og 40 min
Crème brûlée
2 dl fløde
1 dl mælk
¼ stang vanilje
2 citrongræs
85 g sukker
4 æggeblommer
Crumble
25 g hvedemel
20 mandelmel
20 g usaltet smør
20 sukker

Fremgangsmåde

  1. Fløde, mælk, vanilje, citrongræs og sukker koges op og skal derefter trække i 2-3 timer.
  2. Tilsæt æggeblommer og rør godt rundt.
  3. Sæt hele panden i ovnen og bag ved 120º under stanniol eller låg i 35-40 min.
  4. Lige før servering drysses med perlesukker, og overfladen brændes let gylden med en bunsenbrænder.
  5. Crumble Ingredienserne æltes, mases, knases godt sammen i hånden og smuldres ud på bagepapir.
  6. Bages i 10 min. i ovn ved 180º.
  7. Afkøles og drysses over ved servering.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.