Crème brûlée i æbleskivepande med citrongræs
Æbleskivepanden kan faktisk bruges til andet end bare æbleskiver - her er Scanpans forslag til en lækker Crème brûlée.
Af
af Scanpan

Opskriften her er fra Scanpans opskriftssamling med anderledes måder at bruge æbleskivepanden på. Opskrifterne i bogen er fra henholdsvis Danmark, Thailand, Holland, Indien, Kina, Norge og Japan - denne opskrift her er fra Frankrig.
3 t og 40 min
Crème brûlée
2 dl fløde
1 dl mælk
¼ stang vanilje
2 citrongræs
85 g sukker
4 æggeblommer
Crumble
25 g hvedemel
20 mandelmel
20 g usaltet smør
20 sukker
Fremgangsmåde
- Fløde, mælk, vanilje, citrongræs og sukker koges op og skal derefter trække i 2-3 timer.
- Tilsæt æggeblommer og rør godt rundt.
- Sæt hele panden i ovnen og bag ved 120º under stanniol eller låg i 35-40 min.
- Lige før servering drysses med perlesukker, og overfladen brændes let gylden med en bunsenbrænder.
- Crumble Ingredienserne æltes, mases, knases godt sammen i hånden og smuldres ud på bagepapir.
- Bages i 10 min. i ovn ved 180º.
- Afkøles og drysses over ved servering.

Hjemmebag| Galleri
Gammeldags æbleskiver og æbleskiver med overraskelse

Dessert & Kage