Blomskålscreme med bacon og asparges

En flot forret, som ikke er dyr og tilmed nem at lave. Skal det være ekstra lækkert, smages blomkålscremen til med trøffelolie
Af
af Redaktion

(4 pers.)

200 g blomkål
1 kartoffel på ca. 100 g
1 lille løg
1 spsk. olivenolie
1 dl fløde
½ dl cremefraiche
1 tsk. salt
Kværnet peber
4-8 grønne asparges
4 gode skiver bacon el. letsaltet flæsk

Rens blomkålen og skær den i mindre stykker. Skræl kartoflen og del den. Kog blomkål og kartoffel mørt i letsaltet vand og lad det dryppe af i sigte. Pil og hak løget. Svits det mørt i olivenolie. Miks blomkål, kartofler og løg glat med blenderstav sammen med lidt af fløden. Rør resten af fløden og cremefraiche i og smag til med salt og peber. Bræk det nederste af aspargesene og kog dem 3-4 min. i letsaltet vand. Steg baconen sprød. Hæld cremen i glas, stik 1-2 asparges i hver og læg bacon over kanten.
Tip: Cremen kan laves i forvejen, lunes i mikroovn og piskes igennem.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Asparges med grapefrugtsauce
Aspargesruller
Kold urtesauce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.