Opskrifter
Frisk koldskål med mynte og blandende bær
Søndag, 21. juni 2015Opdateret 29. aprilaf Kristina Marckmann | Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Vi elsker sommer og koldskål! Her får du opskriften på en forfriskende variant med mynte og blandede bær. Velbekomme!

20 min
Koldskål med mynte og bær
250 g blandede bær
4 spsk. sukker
4 mynteblade
2 pasteuriserede æggeblommer
1 vaniljestang
2 dl ymer
8 dl kærnemælk
Citronsaft
Rapsolie
Fremgangsmåde
- Mos halvdelen af bærrene med halvdelen af sukkeret og mynten.
- Pisk æggeblommerne skummende med resten af sukkeret.
- Halvér vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggesnapsen sammen med de moste bær.
- Tilsæt ymer og kærnemælk, pisk koldskålen sammen og smag den til med citronsaft.
- Servér koldskålen sammen med resten af bærrene.
Mynte-tip
Mynte findes i mange sorter og varianter, så find din favorit; den spearmint-smagende pebermynte, den kækt krøllede krusemynte, den storbladede marokkanske mynte eller den delikate schweizisk mynte. Mynte, og især pebermynte, har i århundreder været brugt til at stimulere fordøjelsen og berolige maven.

Dessert & Kage
Friturestegte hyldeblomster med myntedressing

Dessert & Kage
Hjemmelavet koldskål med jordbær-rabarberkompot