Opskrifter

Frisk koldskål med mynte og blandende bær

Søndag, 21. juni 2015Opdateret 29. aprilaf Kristina Marckmann | Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Vi elsker sommer og koldskål! Her får du opskriften på en forfriskende variant med mynte og blandede bær. Velbekomme!
20 min
Koldskål med mynte og bær
250 g blandede bær
4 spsk. sukker
4 mynteblade
2 pasteuriserede æggeblommer
1 vaniljestang
2 dl ymer
8 dl kærnemælk
Citronsaft
Rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Mos halvdelen af bærrene med halvdelen af sukkeret og mynten.
  2. Pisk æggeblommerne skummende med resten af sukkeret.
  3. Halvér vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggesnapsen sammen med de moste bær.
  4. Tilsæt ymer og kærnemælk, pisk koldskålen sammen og smag den til med citronsaft.
  5. Servér koldskålen sammen med resten af bærrene.

Mynte-tip

Mynte findes i mange sorter og varianter, så find din favorit; den spearmint-smagende pebermynte, den kækt krøllede krusemynte, den storbladede marokkanske mynte eller den delikate schweizisk mynte. Mynte, og især pebermynte, har i århundreder været brugt til at stimulere fordøjelsen og berolige maven.