Hüttemeiers kokosroulade med citronsmørcreme

Hüttemeiers kokosroulade er en fed og syndig dessert - men den smager helt vidunderligt! Prøv den næste gang, du skal have gæster til kage.
Af
af Kirsten Hüttemeier
Kirsten Hyttemeiers kokosroulade med citronsmørcreme

Her er en roulade, der er både fed og syndigt lækker, som sådan en nu engang skal være.

- Jeg har ikke ændret noget i denne opskrift, fordi det ville være synd og skam. Denne kage skal enten nydes i små stykker, som den er, eller også skal man lade være - her er ingen gylden middelvej, siger madskribent Kristina Miechels om denne Kirsten Hüttemeier-klassiker.

20 min
1 stk
Rouladebund
3 æg
225 g sukker
100 g kokosmel
50 g kartoffelmel
1½ tsk. bagepulver
2 spsk. sukker
Citronsmørcreme
150 g usaltet smør
175 g flormelis
1 pasteuriseret æggeblomme
Revet skal og saft af en citron

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggene luftige med sukkeret og rør kokos og sigtet kartoffelmel og bagepulver i.
  2. Hæld dejen i bagepapirsbeklædt form på 30 x 40 cm og bag den ved 225° i 6 min.
  3. Drys sukker på et stykke bagepapir, vend kagen ud herpå og lad den afkøle under et fugtigt, opvredet klæde.
  4. Rør smørret ensartet med flormelis, æggeblomme og citronskal og -saft.
  5. Smør smørcremen over den kolde kage og rul den stramt sammen.
  6. Pak papiret om kagen og læg den på køl, til den skal serveres.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.