Min bedste opskrift: Svesketærte

Her får I Birthe Nielsens allerbedste svesketærte.
Af
af opskrift: Birthe Nielsen fra Øster Hornum 9530 Støvring. Foto Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
Svesketærte i lag med flettet låg

Det skal du bruge til svesketærte:

200 g mel 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. bagepulver 2 spsk. sukker 125 g smør 2 æggeblommer 200 g svesker uden sten 80 g sukker 2 æggehvider 125 g sukker 1 tsk. mandelessens Kan du lide svesketærte, bør du også prøve disse sveskelommer med marcipan og chokolade!

Sådan laver du svesketærten

Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og sukker og hak smørret heri. Saml dejen med æggeblommerne og læg den på køl. Skær sveskerne i stykker, kog dem til mos med 80 g sukker og lad mosen køle af. Pisk æggehviderne stive, tilsæt 1⁄3 af sukkeret og pisk dem seje. Rør resten af sukkeret og mandelessensen i. Rul 2⁄3 af dejen ud i 3 mm’s tykkelse og beklæd en smurt tærteform (23 cm) med dejen. Kom mosen og marengsen herover. Rul resten af dejen ud i 3 mm’s tykkelse og skær den i 1 cm brede strimler, som lægges over tærten i et fletmønsker. Bages ved 175° varmluft i 25 min. Prøv også: Pæretærte med mandler

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.