Min bedste opskrift: Lagkage i bradepande

Ellen Kolby Carlsen fra Herning har sendt os sin bedste opskrift på lagkage. Kagen er med marengs, flødeskum og abrikosmarmelade uhm! Og den er tilmed super nem at lave i en bradepande.
Af
af opskrift: Ellen Kolby Carlsen. Foto: Carina Krüger
Lagkage med flødeskum og abrikosmarmelade

Det skal du bruge til lagkage i bradepande:

3 æggeblommer 120 g sukker 5 spsk. mælk 45 g smør 125 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljesukker 3 æggehvider 2½ dl sukker 150 g mandler 2½ dl piskefløde 1 dl abrikosmarmelade Prøv også: Lagkage med blåbær og cremet fyld

Sådan laver du lagkagen

Pisk æggeblommer og sukker lyst og rør mælk, smeltet smør, mel, bagepulver og vaniljesukker i. Smør dejen tyndt ud på bagepapir i bunden af en bradepande. Pisk æggehvider og sukker til marengs, fordel det over dejen og drys med hakkede mandler. Bag lagkagebunden ved 200° i 20 min. og lad den køle af. Pisk fløden til skum, skær kagen i to halvdele og læg dem sammen med abrikosmarmelade og flødeskum mellem. Prøv også: Lagkagebunde med chokolade I galleriet nedenunder viser vi dig, hvordan du kan bruge 1 opskrift på tre forskellige måder.
Lagkagebunde: Én opskrift - tre variationer

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.