Min bedste opskrift: Lagkage i bradepande
Ellen Kolby Carlsen fra Herning har sendt os sin bedste opskrift på lagkage. Kagen er med marengs, flødeskum og abrikosmarmelade uhm! Og den er tilmed super nem at lave i en bradepande.
Af
af opskrift: Ellen Kolby Carlsen. Foto: Carina Krüger

Det skal du bruge til lagkage i bradepande:
3 æggeblommer 120 g sukker 5 spsk. mælk 45 g smør 125 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljesukker 3 æggehvider 2½ dl sukker 150 g mandler 2½ dl piskefløde 1 dl abrikosmarmelade Prøv også: Lagkage med blåbær og cremet fyldSådan laver du lagkagen
Pisk æggeblommer og sukker lyst og rør mælk, smeltet smør, mel, bagepulver og vaniljesukker i. Smør dejen tyndt ud på bagepapir i bunden af en bradepande. Pisk æggehvider og sukker til marengs, fordel det over dejen og drys med hakkede mandler. Bag lagkagebunden ved 200° i 20 min. og lad den køle af. Pisk fløden til skum, skær kagen i to halvdele og læg dem sammen med abrikosmarmelade og flødeskum mellem. Prøv også: Lagkagebunde med chokolade I galleriet nedenunder viser vi dig, hvordan du kan bruge 1 opskrift på tre forskellige måder.Lagkagebunde: Én opskrift - tre variationer