Risotto med svampe og saltmandler

Nem og lækker risotto med blandede svampe, bacon, citron, parmesan og saltmandler.
Af
af Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger.
Risotto med ristede bacontern, blandede svampe og løg kogt med bouillon og hvidvin og smagt til med parmesan og citron. På toppen saltmandler

Ingredienser til risotto med svampe og saltmandler

(4 pers.)
200 g bacon
500 g blandede svampe
2 skalotteløg
2 stilke timian
2 spsk. olivenolie
300 g risottoris
1 dl hvidvin
8 dl bouillon
½ usprøjtet citron
50 g parmesan
Peber
2 spsk. saltmandler

Saltmandler:
1 dl vand
2 tsk. groft salt
150 g mandler

Alternativ til risotto med svampe og saltmandler: Risotto med rejer og asparges (link fjernet)

Fremgangsmåde

Risotto: Skær baconen i tern, rens svampene, skær dem i mundrette stykker og hak løgene. Rist baconternene i olien, til de begynder at tage farve, tilsæt løg, timian, svampe og ris og lad dem sautere med et par min. Tilsæt hvidvin og lad risene 
opsuge væden. Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, til det hele er brugt. Vend revet citronskal og parmesan i, smag til med citronsaft og peber og servér risottoen drysset med hakkede saltmandler.

Saltmandler: Kog vand og salt op, kom mandlerne i og lad dem småsimre, til vandet er næsten fordampet, og gryden er hvid af salt. Fordel mandlerne på en plade med bagepapir og tør dem i ovnen ved 
130° varmluft i 15 min.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.