Opskrifter

Saftig chokoladekage med hindbærmousse og guldstøv

Lørdag, 18. maj 2019Opdateret 11 timer sidenAf Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Forkæl smagsløgene med dette pragteksemplar af en kage. Kombinationen af chokolade og hindbær sidder lige i skabet. Mums!
1 t og 30 min
12 personer
Chokoladekage
3 æg
260 g sukker
100 g mørk chokolade
190 g smør
75 g hvedemel
1½ spsk. kakaopulver
Hindbærmousse
4 blade husblas
190 g hindbær
2 spsk. sukker
½ dl vand
3½ dl piskefløde
Pynt
125 g hindbær
1 spsk. kakaonibs
10 chokoladekugler til dekoration
Spiseligt guldstøv

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Hak chokoladen, smelt den over vandbad sammen med smørret.
  3. Bland chokoladen i æggesnapsen og sigt mel og kakao i.
  4. Kom dejen i en smurt springform på 24 cm, bag kagen ved 160° varmluft i 45 min. og lad den køle helt af.
  5. Udblød husblassen i koldt vand.
  6. Kog hindbærrene op med sukker og vand.
  7. Purér hindbærrene gennem en sigte, smelt husblassen i den varme hindbærpuré og lad den svale.
  8. Pisk fløden til skum og vend den i puréen.
  9. Fordel moussen over kagen og stil den på køl i mindst et par timer.
  10. Pynt kagen med friske hindbær, kakaonips, chokoladekugler og guldstøv.