Sprød rødkålssalat

Den 10. november er det mortensaften, og det skal fejres. Servér denne skønne rødkålssalat til andestegen og de brunede kartofler. Få opskriften på rødkålssalaten her.
Af
Af Line Holt Nielsen. Foto: Carina Krüger
Sprød rødkålssalat

Ingredienser til sprød rødkålssalat:

(6 personer)

  • 20 g smør
  • 4 stk. allehånde
  • 4 stk. kardemomme
  • 2-3 kanelstænger
  • 10 stk. nelliker
  • ½ rødkål1 dl sherryeddike
  • 2 appelsiner
  • 3 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. salt
  • Peber

Prøv også: Appelsin-rødkål

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en sauterepande eller en tykbundet gryde, og tilsæt allehånde, kardemomme, kanelstænger og nelliker. Kom fintsnittet rødkål i, og vend det rundt i 2-3 minutter. Hæld eddiken på, og vend rundt. Skær appelsinerne i kvarter, pres saften ud af dem og hæld både saft og appelsinkød i rødkålen. Smag til med honning, salt og peber. Varm igennem og servér lun.

Prøv også: Hjemmelavet rødkål smager bedst

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.