Brunsvigerkagedame

På mærkedage er det sjovt at fejre dagens hovedperson med en kagemand (M/K). Vælg kagens base, og slå dig løs med det helt rigtige udtryk og pynt.
Af
Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.

Opskrift på brunsvigerkagedame

20 pers.

Ingredienser:

Gærdej:

  • 5 dl mælk
  • 40 g gær
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 850 g hvedemel
  • 60 g smør

Remonce:

  • 260 g smør
  • 260 g brun farin
  • 3¼ spsk. lys sirup
  • 80 g marcipan

Pynt:

  • 200 g slik, f.eks. lakridser og vingummi

Fremgangsmåde:

Gærdej: Lun mælken, til den er lillefinger-varm. Rør gær ud i mælken, og tilsæt sukker, salt, æg, mel og til sidst smør.

Ælt dejen glat og blank.

Læg bagepapir i den store bradepande, og bred dejen ud heri. Lad den hæve tildækket og lunt i 1 time.

Forbered remoncen, når ca. halvdelen af tiden er gået (se nedenfor). Brug fingrene til at lave fordybninger i gærdejen, og fordel fyldet over hele kagen. Lad den efterhæve i 15 minutter, og varm ovnen op til 200°.

Bag kagen i ovnen i ca. 18 minutter.

Remonce: Smelt smør i en gryde, hvor der er plads til, at fyldet kan boble lidt op. Tilsæt farin, sirup og revet marcipan. Lad blandingen koge igennem uden at brænde på, så det bliver en homogen karamelmasse. Kog den igennem, og afkøl let.

Pynt: Skær kagen ud som ønsket, og dekorér den med slik.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.