Citronroulade med lemoncurd og brændt marengs

Her får du opskriften på en frisk og syrlig citronroulade med cremet lemoncurd – en forårsfavorit med masser af smag!
Af
Af Louisa Lorang Foto: Columbus Leth
Citronroulade med lemoncurd
35 min
6 personer
Citronroulade med lemoncurd
3 æg
200 g sukker
140 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
½ dl piskefløde
100 g sukker (drys)
200 g lemoncurd
Marengs
1 æggehvide
1 dl sukker
½ tsk. lys eddike
En sprøjtepose, gerne med stjernetylle
En cremebrulé-brænder

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 210° varmluft.
  2. Pisk æg og 200 g sukker lyst og luftigt i en skål.
  3. Bland mel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. Tilsæt fløde.
  4. Smør dejen ud på bagepapir i en bradepande (ca. 30 x 40 cm).
  5. Bag bunden midt i den varme ovn i 5-7 minutter.
  6. Drys et opvredet viskestykke med 100 g sukker.
  7. Vend den varme rouladebund over på viskestykket, og træk forsigtigt bagepapiret af.
  8. Smør straks bunden med lemoncurd, og rul den sammen.
  9. Læg den med lukningen nedad, og lad den køle af.
  10. Marengs Pisk æggehvide og sukker til marengs i en skål.
  11. Pisk en smule eddike i.
  12. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med tylle.
  13. Sprøjt marengs på rouladen, og brænd den let med en cremebrulé-brænder.
  14. Servér straks.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.