Opskrifter

Citronroulade med lemoncurd

Fredag, 2. maj 2025Af Louisa Lorang Foto: Columbus Leth
Frisk og syrlig citronroulade med cremet lemoncurd – en forårsfavorit med masser af smag.
35 min
6 personer
Citronroulade med lemoncurd:
3 æg
200 g sukker
140 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
½ dl piskefløde
100 g sukker (drys)
200 g lemoncurd
Marengs:
1 æggehvide
1 dl sukker
½ tsk. lys eddike
En sprøjtepose, gerne med stjernetylle
En cremebrulé-brænder

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 210° varmluft.
  2. Pisk æg og 200 g sukker lyst og luftigt i en skål.
  3. Bland mel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen.
  4. Tilsæt fløde. Smør dejen ud på bagepapir i en bradepande (ca. 30 x 40 cm).
  5. Bag bunden midt i den varme ovn i 5-7 minutter.
  6. Drys et opvredet viskestykke med 100 g sukker.
  7. Vend den varme rouladebund over på viskestykket, og træk forsigtigt bagepapiret af.
  8. Smør straks bunden med lemoncurd, og rul den sammen.
  9. Læg den med lukningen nedad, og lad den køle af.

Marengs:

  1. Pisk æggehvide og sukker til marengs i en skål.
  2. Pisk en smule eddike i.
  3. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med tylle.
  4. Sprøjt marengs på rouladen, og brænd den let med en cremebrulé-brænder.
  5. Servér straks.