Opskrifter
Frisk citronroulade med citroncreme og sød marengs
Fredag, 21. maj 2021Opdateret 20. majAf Line Holt Nielsen Foto: Maria Fabricius Tegner
Denne roulade smager frisk af citron, mens den søde marengs, giver den det sidste pift. Rouladen er fyldt med en skøn citroncreme. Velbekomme!

45 min
8 personer
Citronroulade
3 æg
1 dl sukker
½ usprøjtet citron
5 spsk. kartoffelmel
2 spsk. hvedemel
2 tsk. bagepulver
40 g makroner
1 spsk. sukker til drys
Citroncreme
2 blade husblas
2 æggeblommer
1 dl sukker
1 usprøjtet citron
2 dl piskefløde
Marengs
3 æggehvider
225 g sukker
Fremgangsmåde
TIP: Rul gerne rouladen sammen i god tid, men vent med marengsen til servering.
- Citroncreme Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Rør citronens skal og saft i.
- Smelt husblas i vandbad 1 ad gangen, og rør det i æggeblandingen.
- Lad massen sætte sig i 10-15 minutter ved stuetemperatur.
- Pisk fløden til skum, og vend den i. Stil cremen køligt, til den skal bruges.
- Rouladebund Tænd ovnen på 210°. Del ægget i blommer og hvider.
- Pisk hviderne stive, og fortsæt med at piske, imens sukkeret drysses i. Tilsæt blommerne 1 ad gangen sammen med revet citronskal og -saft.
- Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver. Si det i dejen, og vend det godt sammen.
- Bred dejen ud på en bradepande med bagepapir (ca. 30 x 40 cm). Drys knuste makroner over, og bag bunden i 8-10 minutter.
- Tag bunden ud af ovnen, drys et tyndt lag sukker på, og læg et stykke bagepapir ovenpå.
- Vend kagen på hovedet, og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden. Lad bunden afkøle i 5-7 minutter. Vend bunden om igen, så makronsiden er øverst.
- Fordel citroncremen på den, og rul kagen sammen som en roulade.
- Marengs Pisk æggehviderne, til de skummer.
- Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk, til konsistensen bliver en sej marengs.
- Fyld den i en sprøjtepose med stjernetylle, og dekorér rouladen.
- Brænd marengsens overflade gylden og sprød med en gasbrænder.

Sund mad
Citrontarteletter med hindbær

Dessert & Kage
Key Lime-tærte med marengslåg