Opskrifter

Hvid pizza med kartoffel, bacon og fennikel

Søndag, 8. juni 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Sprød bund, cremet ost og tynde skiver kartoffel – hvid pizza er en enkel, men luksuriøs smagsoplevelse uden tomatsauce.
40 min
4 personer
Hvid pizza med kartoffel
2 pakker fersk pizzadej
300 g kartofler
1 fennikel
1 rødløg
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1½ dl cremefraiche 18 %
250 g mozzarellakugler
2 tsk. tørret rosmarin
200 g bacon i skiver
Til servering
1 håndfuld frisk oregano

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader varme med i ovnen.
  2. Læg pizzabundene på hvert sit stykke bagepapir.
  3. Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern.
  4. Snit fenniklen fint.
  5. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
  6. Vend kartofler, fennikel og rødløg sammen med olie, og krydr med salt og peber.
  7. Smør cremefraiche på pizzabundene.
  8. Skær mozzarellaerne i tynde skiver, og fordel dem på cremefraichen.
  9. Fordel kartoffelblandingen på pizzaerne, krydr med rosmarin, salt og peber, og læg baconskiver på toppen.
  10. Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter.
  11. Servér pizzaerne med frisk oregano.