Opskrifter
Hvid pizza med kartoffel, bacon og fennikel
Søndag, 8. juni 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Sprød bund, cremet ost og tynde skiver kartoffel – hvid pizza er en enkel, men luksuriøs smagsoplevelse uden tomatsauce.

40 min
4 personer
Hvid pizza med kartoffel
2 pakker fersk pizzadej
300 g kartofler
1 fennikel
1 rødløg
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1½ dl cremefraiche 18 %
250 g mozzarellakugler
2 tsk. tørret rosmarin
200 g bacon i skiver
Til servering
1 håndfuld frisk oregano
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader varme med i ovnen.
- Læg pizzabundene på hvert sit stykke bagepapir.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern.
- Snit fenniklen fint.
- Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
- Vend kartofler, fennikel og rødløg sammen med olie, og krydr med salt og peber.
- Smør cremefraiche på pizzabundene.
- Skær mozzarellaerne i tynde skiver, og fordel dem på cremefraichen.
- Fordel kartoffelblandingen på pizzaerne, krydr med rosmarin, salt og peber, og læg baconskiver på toppen.
- Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter.
- Servér pizzaerne med frisk oregano.