Brombærkage med citron
En saftig kage med frisk citronsmag og søde brombær, der balancerer syrligt og sødt på fineste vis.
Af
Louisa Lorang Foto: Columbus Leth

1 t og 10 min
6 personer
Brombærkage med citron:
½ vaniljestang
150 g blødt smør
225 g sukker
2 æg
180 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38 %
2 tsk. usprøjtet citronskal
4 spsk. citronsaft
125 g brombær (eller blåbær)
1 spsk. rørsukker
1 springform, ca. 21 cm i diameter
Til servering:
1 spsk. flormelis
200 g cremefraiche 18 % (eller flødeskum)
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175° varmluft.
- Flæk vaninjestange, og skrab vaniljekornene ud.
- Pisk dem sammen med smør og sukker, til det er lyst og luftigt.
- Pisk æggene i, ét ad gangen.
- Bland mel og bagepulver sammen i en skål, og sigt det i dejen sammen med et nip salt.
- Rør cremefraiche, fintrevet citronskal og citronsaft i dejen.
- Hæld dejen i en smurt springform, og top med brombær.
- Drys med rørsukker, og bag kagen i ovnen i 45-55 minutter.
- Tjek med en strikkepind eller lignende, om kagen er gennembagt.

Dessert & Kage
Græskarkage med fuldkornshvedemel
Servering:
- Servér kagen lun eller ved stuetemperatur.
- Drys den let med flormelis, og servér den med cremefraiche.