Brombærkage med citron

En saftig kage med frisk citronsmag og søde brombær, der balancerer syrligt og sødt på fineste vis.
Af
Louisa Lorang Foto: Columbus Leth
Brombærkage med citron
1 t og 10 min
6 personer
Brombærkage med citron:
½ vaniljestang
150 g blødt smør
225 g sukker
2 æg
180 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38 %
2 tsk. usprøjtet citronskal
4 spsk. citronsaft
125 g brombær (eller blåbær)
1 spsk. rørsukker
1 springform, ca. 21 cm i diameter
Til servering:
1 spsk. flormelis
200 g cremefraiche 18 % (eller flødeskum)

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft.
  2. Flæk vaninjestange, og skrab vaniljekornene ud.
  3. Pisk dem sammen med smør og sukker, til det er lyst og luftigt.
  4. Pisk æggene i, ét ad gangen.
  5. Bland mel og bagepulver sammen i en skål, og sigt det i dejen sammen med et nip salt.
  6. Rør cremefraiche, fintrevet citronskal og citronsaft i dejen.
  7. Hæld dejen i en smurt springform, og top med brombær.
  8. Drys med rørsukker, og bag kagen i ovnen i 45-55 minutter.
  9. Tjek med en strikkepind eller lignende, om kagen er gennembagt.

Servering:

  1. Servér kagen lun eller ved stuetemperatur.
  2. Drys den let med flormelis, og servér den med cremefraiche.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.