Kartoffel-porre-tærte med bacon
Kartoffel-porre-tærte med bacon er en skøn, rustik ret med sprød bund, cremet fyld og masser af smag.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth

Annonce
30 min
4 personer
Fyld:
250 g bacon i tern
2 porrer
1 spsk. smør til stegning
400 g kartofler
3 æg
2 dl piskefløde
1 tsk. grov sennep
1 tsk. tørret timian
Salt og peber
1 tærteform, 24 cm i diameter
Til servering:
100 g blandet grøn salat
3 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. grov sennep
1 tsk. flydende honning
Salt og peber
Kartoffel-porre-tærte:
1 pakke fersk tærtedej (gerne fuldkorn)
Fremgangsmåde:
- Rul tærtedejen ud, og læg den i en smurt tærteform.
- Skær overskydende dej fra, så kanten bliver skarp.
- Sæt tærtebunden på køl, imens du forbereder fyldet.
Fyld:
- Steg baconen sprød på en pande, og afdryp på fedtsugende papir.
- Skyl porrerne, og skær dem i tynde skiver.
- Steg porrerne i smør på en varm pande, til de er let møre.
- Bland porrerne sammen med bacon.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i små tern.
- Kog kartoffelternene i en gryde med letsaltet vand i 3-4 minutter, til de er let møre.
- Afdryp. Tænd ovnen på 200°.
- Fordel kartofler, porrer og bacon i tærtebunden.
- Pisk æg, fløde og sennep sammen i en skål, og krydr med timian, salt og peber.
- Hæld æggemassen over fyldet, og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til den er gylden.

Hovedretter
Gulerodstærte med rødløg, sennep og estragon
Servering:
- Skyl og tør salaten.
- Pisk olie, citronsaft, sennep og honning sammen til dressing i en skål, og krydr med salt og peber.
- Vend salaten sammen med dressingen, og servér den til tærten.

Dessert & Kage
Pæretærte med mandler
Annonce