Opskrifter

Julepizza

Fredag, 23. december 2011af Redaktion
En klassisk pizza til de travle juledage

(4 pers.)

20 g gær
5 dl vand
1½ tsk. salt
1 spsk. olivenolie
1½ dl durummel
Ca. 700 g pizzamel

Sovs
2 spsk. olivenolie
2 fed hakket hvidløg
Salt og peber
3 dl tomatsovs på glas (pasata)
100 g skinke
1 kugle mozzarella
Lidt frisk basilikum
Sorte oliven

Rør gær ud i vand og tilsæt resten, mens du ælter. Ælt gerne på maskine og i 10 min. Lad dejen hvile mindst 2 timer i køleskabet. Lav så sovsen. Sauter løg og hvidløg i olie, kom tomatsovs, salt og peber ved og lad det simre i 10 min. Del dejen i 4 og rul ud. Form pizzaerne som hjerter. Kom sovsen på og læg skiver af skinke og mozzarella øverst. Pynt med basilikum og oliven. Dryp få dråber olie over og bag pizzaerne i en varm ovn på forvarmet bageplade ved 230° i ca. 10-12 min.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

DEN IDEELLE SPRINGFORM

En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr.

Find flere opskrifter her...
Svamepizza
Tyrkiske pizzaere
Citronkylling med smørbagte rødder

Få tjek på al julemaden her...

Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.





Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop