Opskrifter

Svampepizza

Lørdag, 19. november 2011af Redaktion
Pizzaen er med tyk bund, så den er mættende. Hvis dejen laves med koldt vand, kan den hæve 6-12 timer i køleskabet, og fyldet kan laves færdigt i god tid

(4-5 pers.)

Dej
15 g gær
3 dl lunt el. koldt vand
1½ tsk. salt
2 spsk. olivenolie
Ca. 450 g pizzamel

Fyld
300 g blandede svampe
1 løg
15 g smør
2½ dl færdig tomatsauce
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1-2 tsk. merian el. oregano
Kværnet peber
5 skiver lufttørret skinke

Drys
2 dl revet cheddar el. emmentaler
1 tsk. tørrede chiliflager

Smuldr gæren og rør den ud i mælken. Tilsæt salt, olivenolie og mel og ælt dejen smidig. Hæver lunt tildækket ½ time eller køligt natten over.
Fyld: Rens svampene og skær dem i skiver. Pil og hak løget. Svits svampe og løg i smør ved jævn varme og omrøring ca. 5 min. Tilsæt tomatsauce, salt, sukker, merian og kværn peber over. Kog saucen ind ca. 5 min. Ælt dejen igennem og rul eller tryk den ud til ca. 30 x 40 cm på et meldrysset bord. Læg den på plade med bagepapir, fordel skinkeskiverne og læg saucen på. Drys med ost og chiliflager. Bag pizzaen på midterrillen ved 275° i ca. 8 min.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

DEN IDEELLE SPRINGFORM

En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr.

Find flere opskrifter her...
Kylling i form med spinatsauce
Nem julepizza
Farseret kalkun

Få tjek på al julemaden her...








Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop