Lækker og smagfuld rødbederisotto med rygeost
Denne cremet rødbederisotto med rygeost byder på en smuk farve og en let røget smag. En elegant og nordisk twist på den klassiske italienske risotto.
Af
Af: Timm Vladimir. Foto: Columbus Leth.

Foto: Columbus Leth
Annonce
40 min
4 personer
Ingredienser:
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
4 spsk. solsikkeolie til stegning
2 små rødbeder
7 stilke frisk timian
250 g risottoris
1½ dl hvidvin
7½ dl hønsebouillon
2 spsk. rygeost
50 g smør
25 g parmesan
1 spsk. sherryeddike
Salt og peber
Til servering:
Parmesan
Frisk timian
Fremgangsmåde:
- Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint.
- Steg begge dele i olie i en gryde, til løgene bliver klare.
- Skræl rødbeder, og skær dem i små tern.
- Hæld dem i gryden sammen med timian.
- Lad det småstege i 3-4 minutter.
- Hæld ris og vin i, og lad vinen koge næsten væk.
- Tilsæt kogende hønsebouillon løbende under omrøring.
- Sluk for varmen, når risene er al dente (det tager ca. 20 minutter).
- Tilsæt rygeost, smør og revet parmesan, og vend godt rundt.
- Smag til med eddike, salt og peber.

Hovedretter
Risotto med svampe og saltmandler
Servering:
- Servér straks med revet parmesan og timian.

Hovedretter
Krydret one-pot-pasta med svampe
Annonce








