Opskrift på lækker julekrans med flødeostecreme og juleslik
Imponér dine gæster til næste julekomsammen med denne smukke julekrans med flødeostecreme og juleslik. Dine gæster får julelys i øjnene og bliver glade i maven.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Betina Hastoft.

Foto: Betina Hastoft.
Annonce
50 min
8 personer
Julekrans:
190 g hvedemel
260 g brun farin
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nellike
¼ tsk. stødt muskatnød
1 tsk. natron
¼ tsk. salt
150 g smør
1 dl vand
60 g mørk sirup
1½ dl kærnemælk
2 æg
1 springform, 24 cm i diameter
1 kagering, 8 cm
Flødeostecreme:
140 g blødt smør
260 g flormelis
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. stødt kanel
120 g flødeost naturel
1 sprøjtepose med stjernetylle
Pynt:
Pebermyntestokke
Dronningmandler
Chokoladeknapper
Fremgangsmåde:
Julekrans:
- Tænd ovnen på 200°.
- Læg bagepapir i bunden af formen, og læg en kagering midt i formen.
- Smør både form og kagering med lidt smør.
- Bland mel, farin, vaniljesukker, krydderier, natron og salt sammen i en stor skål.
- Smelt smør, vand og sirup sammen i en gryde ved middel varme.
- Bring det i kog, og tag straks gryden af varmen.
- Rør den smeltede smørblanding sammen med melblandingen i skålen.
- Afkøl i 5 minutter.
- Tilsæt derefter kærnemælk og æg, og rør dejen sammen, til den er ensartet.
- Dejen er tynd, og det er meningen.
- Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gennembagt.
- Afkøl kagen på en bagerist.

Dessert & Kage
Fransk julekage
Flødeostecreme:
- Pisk blødt smør og flormelis lyst og luftigt i en skål med en elpisker ved høj hastighed i 7-8 minutter.
- Tilsæt vaniljepulver, kanel, salt og flødeost, og pisk sammen ved middellav hastighed, til frostingen er cremet og ensartet.
Pynt:
- Anret kransen på et fad.
- Fyld cremen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt den ud i forskellige mønstre på den afkølede kage.
- Pynt med forskelligt juleslik efter fri fantasi.

Hjemmebag
Æbletærte med tranebær og stjernelåg
Annonce








