Opskrifter

Fransk julekage

Mandag, 25. november 2013 Mandag d. 25. november 2013 - Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen. Foto: Carina KrügerMandag d. 25. november 2013 - Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen. Foto: Carina Krüger
Lækker julekage med appelsiner, valnødder og rosiner

Ingredienser til fransk julekage

200 g smør
1¼ dl mælk
30 g gær
1 æg
2 spsk sukker
Ca. 350 g mel
100 g appelsintern (Oetker)
100 g valnødder
100 g rosiner
½ tsk. kanel
¼ tsk. salt
1 usprøjtet appelsin
1 usprøjtet citron

Pensling
2 spsk. smeltet smør
Flormelis

Prøv også opskriften på engelsk julekage med whisky

Fremgangsmåde til fransk julekage

Smelt smørret. Rør smuldret gær og mælk sammen. Riv appelsin- og citronskal. Hæld det smeltede smør i, når det er blevet håndvarmt. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen sammen. Den er lidt fedtet pga. af det smeltede smør, men alligevel nem at arbejde med. Lad dejen hæve lunt tildækket i skålen 1½ time. Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord og rul eller tryk den ud i en aflang plade på bagepapir. Fold dejen godt og vel halvt over på langs og læg kagen til efterhævning på bagepladen. Her skal den stå lunt en halv times tid. Bag kagen ca. 20 min. ved 200° på nederste ovnrille. Tag kagen ud og pensl den med smeltet smør. Lad den stå et øjeblik og sigt flormelis over kagen.

Se flere lækre juleopskrifter i vores galeri

Lav konfekt og knas til jul