Hybenmarmelade

Sund og lækker marmelade med tørrede hybenskaller
Af
af Redaktion
Foto: Jette M. Vesterager
Annonce

Selv om det er vinter og koldt, er der rig mulighed for at lave en lækker, sund marmelade.
Tørrede hybenskaller findes bl.a. i helsekostbutikker.

75 g tørrede hybenskaller (findes bl.a. i helsekostbutikker)
1 dl udblødnings-vand
½ stang vanilje
1 usprøjtet citron
75 g rørsukker
75 g syltesukker


Udblød de tørrede hyben i rigeligt koldt vand et døgns tid. Hæld vandet fra, gem 1 dl. Flæk vaniljestangen og læg den i en gryde sammen med hyben, udblødningsvand, revet citronskal og saft. Kog op og lad det simre 10 min. under låg. Tilsæt lidt mere vand. Hæld de to slags sukker i gryden og kog 2 min. uden låg. Tag gryden fra varmen, hæld marmeladen i skoldede glas og luk dem.

TIP

  • Sammen med citronen kan marmeladen krydres med citrongeranium eller citronverbena.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere marmelade og syltetøj...
Kvædemarmelade med vanilje og lime
Tomatmarmelade
Nem appelsinmarmelade

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.