Skru op for julehyggen og lav dine egne Rudolf-saltkarameller
Disse små julegodter er med blød karamel, sprød chokolade og pyntet sødt som rensdyret Rudolf. De er både nemme og sjove at lave.
Af
Af: redaktionen
Små chokoladeovertrukne saltkarameller pyntet som Rudolf – klar til at sprede julestemning én bid ad gangen.
Video: Cecilie Lunding Tolversen. Lyd: EpidemicSound/Otto Niklasson Elmerås
Annonce
Disse saltkarameller overtrukket med chokolade er ikke bare uimodståeligt lækre – de er også hyggelige at lave. Med enkel pynt forvandles de til små Rudolf-ansigter, der spreder julestemning på dessertbordet, i gaveposer eller som spiseligt pynt på juleaften. Perfekt til både børn og voksne, der elsker kreativ julehygge og søde sager.
4 t
40 stk
Saltkaramel
250 g sukker
5 dl piskefløde
120 g glukosesirup
Flagesalt
Rudolf-karamel
200 g mørke chokoladeknapper
Røde M&M's
Karamel-krymmel eller lign.
Saltstænger
Tip
Det tager lang tid at lave sin egen karamel. Du kan i stedet købe bløde karameller.
Saltkaramel
- Sukker, fløde og glukosesirup kommes i en stor gryde og koges op ved middel varme.
- Skru ned og lad det simre i ca. 45 min. Rør lidt i gryden løbende.
- Karamellen er færdig, når den har en temperatur på 120 grader, er blevet mørkere, tykkere og let slipper bunden af gryden.
- Hæld karamellen over i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir.
- Drys med flagesalt og lad karamellen køle i mindst 3 timer.
- Skær karamellerne ud i rektangler.

Foto: Privat
Rudolf-karamel
- Form karamellerne så de har afrundede hjørner
- Sæt karamellerne på grillspyd
- Smelt chokolade og dyp karamellerne heri
- Mens chokoladen stadig er blød, pyntes karamellerne med næse, øjne, ører og gevir. Vi har brugt M&M's som næse, karamel-krymmel som øjne, chokoladeknapper som ører og saltstænger som gevir.
- Tag grillspydende ud og lad chokoladen stivne

Drikkevarer| Video
Varm æblecider med gode julekrydderier

Dessert & Kage
Søde karamelsnitter med chokolade og guldstøv
Annonce








