Lækker sommerdessert: Kold jordbærsuppe med mandelmakroner
Et sødt og køligt indslag på en varm sommerdag! Denne jordbærsuppe er lavet på friske jordbær, og mandelmakronerne kan dyppes i eller spises ved siden af.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krüger

45 min
Jordbærsuppe
750 g jordbær
½ usprøjtet appelsin
½ usprøjtet citron
1½ dl vand
125 g sukker
Mandelmakroner
250 g mandler
225 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
3 spsk. abrikosmarmelade
ca. ½ dl æggehvider
Pynt
Mynte
Jordbær
Fremgangsmåde
- Jordbærsuppe Skyl og nip jordbærrene.
- Skræl appelsin- og citronskallen tyndt med kartoffelskræller.
- Kog en lage af sukker, vand, appelsin- og citronskal og køl den af.
- Tag 8 flotte jordbær fra til pynt. Hæld resten af jordbærrene i en blender og kør dem til puré sammen med sukkerlagen.
- Smag til med appelsin- og citronsaft. Sæt suppen nogle timer i køleskab.
- Servér suppen i glas med jordbær og mynte.
- Mandelmakroner Mal eller hak mandlerne meget fint. De skal ikke smuttes.
- Bland mandler, flormelis, vaniljesukker, abrikosmarmelade og æggehvide i en skål.
- Rør det sammen. Der skal måske lidt mere æggehvide i, men dejen må ikke blive for lind, så flyder kagerne for meget ud under bagningen.
- Sæt dejen på en plade som klatter med en teske og sæt dem i ovnen ved 160° på midterste ovnrille.
- Makronerne kan enten bages let gyldne i omkring 15 min., så er de dejligt seje i midten. Eller du kan give dem et par min. mere, så bliver de mørkere og sprødere.

Dessert & Kage
Mini makroner med cremet fyld af lemoncurd og flødeskum

Morgenmad & Brunch