Lækker sommerdessert: Kold jordbærsuppe med mandelmakroner

Et sødt og køligt indslag på en varm sommerdag! Denne jordbærsuppe er lavet på friske jordbær, og mandelmakronerne kan dyppes i eller spises ved siden af.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krüger
Lækker sommerdessert: Kold jordbærsuppe med mandelmakroner
45 min
Jordbærsuppe
750 g jordbær
½ usprøjtet appelsin
½ usprøjtet citron
1½ dl vand
125 g sukker
Mandelmakroner
250 g mandler
225 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
3 spsk. abrikosmarmelade
ca. ½ dl æggehvider
Pynt
Mynte
Jordbær

Fremgangsmåde

  1. Jordbærsuppe Skyl og nip jordbærrene.
  2. Skræl appelsin- og citronskallen tyndt med kartoffelskræller.
  3. Kog en lage af sukker, vand, appelsin- og citronskal og køl den af.
  4. Tag 8 flotte jordbær fra til pynt. Hæld resten af jordbærrene i en blender og kør dem til puré sammen med sukkerlagen.
  5. Smag til med appelsin- og citronsaft. Sæt suppen nogle timer i køleskab.
  6. Servér suppen i glas med jordbær og mynte.
  7. Mandelmakroner Mal eller hak mandlerne meget fint. De skal ikke smuttes.
  8. Bland mandler, flormelis, vaniljesukker, abrikosmarmelade og æggehvide i en skål.
  9. Rør det sammen. Der skal måske lidt mere æggehvide i, men dejen må ikke blive for lind, så flyder kagerne for meget ud under bagningen.
  10. Sæt dejen på en plade som klatter med en teske og sæt dem i ovnen ved 160° på midterste ovnrille.
  11. Makronerne kan enten bages let gyldne i omkring 15 min., så er de dejligt seje i midten. Eller du kan give dem et par min. mere, så bliver de mørkere og sprødere.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.