Panna cotta med citron og sprøde florentinere
Denne panna cotta smager dejligt frisk, da den er med citron. Her serveres den med sprøde florentinere, der er knasende nøddesmåkager.
Af
Af: af Helle Brønnum Carlsen

Panna cotta med citron og sprøde florentinere
Annonce
30 min
6 personer
Panna cotta
4 dl sødmælk
4 dl piskefløde
Reven skal af 1 citron
3 dråber citronolie
100 g sukker
6 blade husblas
Florentinere
50 g hakkede mandler
50 g smør
50 g sukker
1 spsk. fløde
1 spsk. hvedemel
1 spsk. vand
Fremgangsmåde
OBS: Panna cottaen skal helst stå på køl natten over, inden den serveres.
- Smør 6 små ramekiner med lidt neutral olie.
- Hæld mælk og fløde i en gryde, tilsæt sukker og bring til kogepunktet. Tag af varmen.
- Udblød husblas i koldt vand og smelt det direkte i den varme væske.
- Rør med citronskal og olie, når det er afkølet let.
- Kom det i de smurte forme og afkøl natten over, til det er stivnet helt.
- Bland alt til kagerne sammen og smelt det i en gryde, til sukkeret gør det klistret.
- Kom 6 skefulde med meget god afstand på en bagepapirbeklædt plade og bag ved 220° i 6-7 min.
- Når de er lysebrune, tages de ud og afkøles. Kan opbevares i dåse nogle dage.
- Vend panna cottaerne ud af deres forme og server med florentinere og et glas dessertvin.

Dessert & Kage
Panna cotta med karamelliserede appelsiner

Dessert & Kage| Galleri
Nøddesmåkager med nougat
Annonce








