Panna cotta med citron og sprøde florentinere

Denne panna cotta smager dejligt frisk, da den er med citron. Her serveres den med sprøde florentinere, der er knasende nøddesmåkager.
Af
Af: af Helle Brønnum Carlsen
Panna cotta med citron og sprøde florentinere

Panna cotta med citron og sprøde florentinere

Annonce
30 min
6 personer
Panna cotta
4 dl sødmælk
4 dl piskefløde
Reven skal af 1 citron
3 dråber citronolie
100 g sukker
6 blade husblas
Florentinere
50 g hakkede mandler
50 g smør
50 g sukker
1 spsk. fløde
1 spsk. hvedemel
1 spsk. vand

Fremgangsmåde

OBS: Panna cottaen skal helst stå på køl natten over, inden den serveres.

  1. Smør 6 små ramekiner med lidt neutral olie.
  2. Hæld mælk og fløde i en gryde, tilsæt sukker og bring til kogepunktet. Tag af varmen.
  3. Udblød husblas i koldt vand og smelt det direkte i den varme væske.
  4. Rør med citronskal og olie, når det er afkølet let.
  5. Kom det i de smurte forme og afkøl natten over, til det er stivnet helt.
  6. Bland alt til kagerne sammen og smelt det i en gryde, til sukkeret gør det klistret.
  7. Kom 6 skefulde med meget god afstand på en bagepapirbeklædt plade og bag ved 220° i 6-7 min.
  8. Når de er lysebrune, tages de ud og afkøles. Kan opbevares i dåse nogle dage.
  9. Vend panna cottaerne ud af deres forme og server med florentinere og et glas dessertvin.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.