Firkantede fastelavnsboller med appelsincreme og appelsinglasur
Disse lækre fastelavnsboller er formet som små firkanter, og så er de fyldt med lækker appelsincreme og toppet med appelsinglasur.
Af
Af: af Kristina Marckmann. Foto: wichmann+bendtsen Photography

Firkantede fastelavnsboller med appelsincreme og appelsinglasur
Annonce
50 min
12 stk
Firkantede fastelavnsboller med appelsincreme
200 g smør
250 g mel
3 spsk. yoghurt
Æg til pensling
Appelsincreme
1 æg
1½ spsk. sukker
1½ spsk. mel
1 dl fløde 9%
½ dl appelsinsaft
½ stang vanilje
Appelsinglasur
70 g flormelis
1 spsk. appelsinsaft
Revet skal af 1 appelsin
Fremgangsmåde
- Hak smør og mel til en grynet masse.
- Kom yoghurt i, saml dejen og læg den på køl i 30 min.
- Bland æg, sukker, mel, fløde, appelsinsaft og vaniljekorn sammen i en gryde og kog det igennem under piskning.
- Rul dejen ud i ½ cm tykkelse, del den i firkanter på 10 x 10 cm og læg en skefuld creme på hver.
- Pensl kanterne med æg, saml hjørnerne over cremen og tryk kanterne godt sammen.
- Bag bollerne ved 225° i 15 min.
- Rør flormelis med appelsinsaft og -skal og dekorer fastelavnsbollerne.

Dessert & Kage
Fastelavnsboller med mascarpone og kirsebær

Opskrifter
Krydderkage med appelsincreme
Annonce








