Firkantede fastelavnsboller med appelsincreme og appelsinglasur

Disse lækre fastelavnsboller er formet som små firkanter, og så er de fyldt med lækker appelsincreme og toppet med appelsinglasur.
Af
Af: af Kristina Marckmann. Foto: wichmann+bendtsen Photography
Firkantede fastelavnsboller med appelsincreme og appelsinglasur

Firkantede fastelavnsboller med appelsincreme og appelsinglasur

Annonce
50 min
12 stk
Firkantede fastelavnsboller med appelsincreme
200 g smør
250 g mel
3 spsk. yoghurt
Æg til pensling
Appelsincreme
1 æg
1½ spsk. sukker
1½ spsk. mel
1 dl fløde 9%
½ dl appelsinsaft
½ stang vanilje
Appelsinglasur
70 g flormelis
1 spsk. appelsinsaft
Revet skal af 1 appelsin

Fremgangsmåde

  1. Hak smør og mel til en grynet masse.
  2. Kom yoghurt i, saml dejen og læg den på køl i 30 min.
  3. Bland æg, sukker, mel, fløde, appelsinsaft og vaniljekorn sammen i en gryde og kog det igennem under piskning.
  4. Rul dejen ud i ½ cm tykkelse, del den i firkanter på 10 x 10 cm og læg en skefuld creme på hver.
  5. Pensl kanterne med æg, saml hjørnerne over cremen og tryk kanterne godt sammen.
  6. Bag bollerne ved 225° i 15 min.
  7. Rør flormelis med appelsinsaft og -skal og dekorer fastelavnsbollerne.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.