Krydderkage med appelsincreme

Fredag, 23. september 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.Foto: Maria Fabricius Tegner.
I velassorterede supermarkeder findes der mange forskellige sukkererstatninger, som du kan bruge til at bage lækre kager uden sukker.

Opskrift på sukkerfri krydderkage med appelsincreme

10 pers.

  • 3 æg
  • 125 g Easis Perfect Fit
  • 275 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ¼ tsk. salt
  • 2 gulerødder
  • 2 æbler
  • 65 g hasselnøddekerner
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 1½ dl kærnemælk
  • En sandkageform

Appelsincreme:

  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2½ dl skyr
  • 20 g fibersirup

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175°. Pisk æg luftige. Bland Perfect Fit, mel, bagepulver, natron, kanel, kardemomme, nellike og salt. Rør det i æggemassen.

Skræl og riv gulerødder og æbler. Hak nødder groft. Bland det hele i resten af dejen sammen med olie og kærnemælk, og rør den ensartet.

Hæld dejen i en sandkageform beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 45 minutter. Afkøl kagen helt, inden den overtrækkes.

Appelsincreme: Riv skallen af appelsinen. Halvér appelsinen, og pres saften af den ene halvdel. Gem den anden halvdel til pynt. Bland appelsinskal og -saft med skyr og fibersirup.

Smør appelsincremen ud over den afkølede kage, og pynt med resten af appelsinkødet, skåret i små tern.