Krydderkage med appelsincreme
Opskrift på sukkerfri krydderkage med appelsincreme
10 pers.
- 3 æg
- 125 g Easis Perfect Fit
- 275 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. stødt nellike
- ¼ tsk. salt
- 2 gulerødder
- 2 æbler
- 65 g hasselnøddekerner
- 1 dl smagsneutral olie
- 1½ dl kærnemælk
- En sandkageform
Appelsincreme:
- 1 usprøjtet appelsin
- 2½ dl skyr
- 20 g fibersirup
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175°. Pisk æg luftige. Bland Perfect Fit, mel, bagepulver, natron, kanel, kardemomme, nellike og salt. Rør det i æggemassen.
Skræl og riv gulerødder og æbler. Hak nødder groft. Bland det hele i resten af dejen sammen med olie og kærnemælk, og rør den ensartet.
Hæld dejen i en sandkageform beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 45 minutter. Afkøl kagen helt, inden den overtrækkes.
Appelsincreme: Riv skallen af appelsinen. Halvér appelsinen, og pres saften af den ene halvdel. Gem den anden halvdel til pynt. Bland appelsinskal og -saft med skyr og fibersirup.
Smør appelsincremen ud over den afkølede kage, og pynt med resten af appelsinkødet, skåret i små tern.