Chokolademousse

Chokolademousse med appelsin er en lækker og festlig dessert - og så smager den himmelsk
Af
af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krüger

Opskrift på chokolademousse med appelsin

(4 pers.)

150 g mørk chokolade 70 %
3 pasteuriserede æggeblommer
5 spsk. sukker
1 usprøjtet appelsin
1 pasteuriseret æggehvide
1½ dl piskefløde

Pynt:
Appelsin og flødeskum

Prøv også...

Chokolade-nøddekage

Sådan laver du chokolademousse

Smelt den hakkede chokolade over vandbad og afkøl, til det er fingervarmt. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Pisk appelsinsaft og fintrevet skal i æggesnapsen.

Vend chokoladen i, når den er let afkølet, men stadig flydende. Pisk fløden stiv og fold den i chokolademassen. Pisk æggehviden stiv og fold den i.

Kom moussen i glas og sæt den køligt. Pynt med appelsinskal eller kandiseret appelsin og evt. lidt flødeskum.

TIP: Kom 2 spsk. Grand Marnier i sammen med appelsinsaften, hvis det skal være rigtig festligt.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.