Brique à l’oeuf

En klassisk forret fra det tunesiske køkken
Af
af Redaktion

(4 pers.)

4 stk. brique-dej eller fillodej
½ bundt hakket,
bredbladet persille
Groft salt
Friskkværnet peber
4 friske æg
Ca. 1 l olie til friturestegning

Det kan være svært at få briq-dejen foldet, så ægget ikke flyder ud, og få varmebehandlet det, så blommen er flydende og hviden fluffy, men koaguleret. Fold dejen let ind til et kvadrat. Læg hakket persille på som beskyttelseskant. Kom olie i en gryde og varm op. Læg et udslået æg på dejen og drys med salt og peber. Luk dejen om ægget og sænk forsigtigt pakken ned i olien. Herved lukker den sig. Steg den 2-3 min., til dejen er lysebrun og sprød.

Tip: Brique-dej kan købes hos etniske købmænd

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Mere mad fra det tunesiske køkken...
Chorba med berber fladbrød
Salade Mechouia


Mad fra andre lande...

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.