Chorba med berber fladbrød
(4 pers.)
1 kg modne tomater eller god kvalitet af flåede dåsetomater
1 courgette
1 gulerod
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. stærk paprika
2 spsk. olivenolie
1 l hønsefond/suppe
100 g hvedegryn, blé concassé eller couscous
Salt og peber
Lidt harissa
Citron
Tilbehør
1 bdt. koriander
1 bdt. mynte
1 bdt. persille
Skold og flå tomaterne. Hak dem groft. Skyl, skræl og rens resten af grønsagerne og hak dem groft. Kom olie i en gryde og brænd paprika svagt, kom alle grønsagerne i, undtagen tomater, og steg godt. Tilsæt salt, peber og tomater og sautér i 15 min. Kom suppen ved og kog i 30 min. Blend det hele til jævn suppe. Kog hvedegrynene 15 min. i vand og derefter 5 min. i suppen til sidst. Tilsæt harissa og citronsaft efter smag. Hak koriander, mynte og persille hver for sig og server det i små skåle. Serveres med berber fladbrød.
Berber fladbrød
(2 stk. til 4 pers.)
10 g gær
½ l vand
1 spsk. salt
3 dl groft mel
8 dl bagestærkt hvedemel
Olivenolie til æltning
Rør gæren ud i vandet, bland de to slags mel og salt og rør det i vandet lidt ad gangen til en blød og glat dej. Stil dejen på køl i 2-4 timer. Form to flade brød med olierede hænder. Bag dem ved 250° i ca. 10 min. eller på stegepande med låg over, til de er gennembagte.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere mad fra det tunesiske køkken...
Brique à l'oeuf
Salade Mechouia
Kender du kogebogen, hvor du kan bladre og finde dine egne favoritter? Klik her og lær mere...
Mere mad fra andre lande...