Jordbærspid med ananas og lun chokolade

Frisk og sommerlig dessert med hvid chokolade
Af
af Redaktion

(4 pers.)

500 g jordbær
1 lille ananas
2 spsk. smeltet smør
2 spsk. rørsukker

Lun chokolade
1 dl kaffefløde
50 g hvid chokolade
½ rød chili el. tørret chili efter smag


Skyl og nip jordbærrene. Skær store bær i halve. Stik jordbærrene på fugtige træspid. Skær skrællen af ananasen og fjern den grove stok i midten. Skær ananassen i skiver. Pensl spid og ananas med smør og drys sukker på. Læg dem et par min. på en ikke for varm grill. Frugten skal kun blive lun.
Lun chokolade: Fjern chilikernerne og hak chilien fint. Kog fløden op. Tag gryden fra varmen. Bræk chokoladen i små stykker og smelt dem i fløden. Rør chilien i. Server frugten portionsvis med en lille skål chokolade til at dyppe i.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Desserten er god sammen med...
Sommersalat med laks og auberginer (forret) og
Mørbradspid med mangocreme (hovedret)

Prøv flere lækre desserter...
Ferskenparfait med honning og yoghurt
Grillet frugtspid med mascarponecreme

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.