Søde karamelsnitter med chokolade og guldstøv
Pas på, disse karamelsnitter er stærkt vanedannende! Snitterne er lavet på en mørdej, karamelfyld på kondenseret mælk og overtrukket med chokolade.
Af
Af: af Camilla Biesbjerg Mikkelsen

Vanedannende karamelsnitter med chokolade og guldstøv.
Foto: Betina Hastoft
Annonce
50 min
12 stk
Mørdej
120 g smør
160 g hvedemel
50 g lyst rørsukker
Karamelfyld
200 g smør
120 g lyst rørsukker
3 spsk. ahornsirup
1 dåse sød, kondenseret mælk (ca. 400 g)
Chokoladeovertræk
100 g mælkechokolade
50 g mørk chokolade
Evt. spiseligt guldstøv
Fremgangsmåde
- Mørdejsbund Smuldr smørret i mel og sukker og saml det til en dej.
- Pres dejen ud i en beklædt bageform på ca. 15 x 20 cm og glat overfladen med bagsiden af en ske.
- Bag mørdejsbunden ved 180° i 25 min., til den er gylden.
- Karamelfyld Kom smør, rørsukker, ahornsirup og kondenseret mælk i en gryde og varm det langsomt op ved svag varme under omrøring, til sukkeret er smeltet.
- Skru op for varmen, bring massen i kog og lad den småkoge i ca. 8 min. under konstant omrøring.
- Rør omhyggeligt, til massen er meget tyk, og pas på, den ikke brænder på.
- Hæld karamelfyldet over mørdejsbunden og lad det køle af i køleskabet, til karamelfyldet er blevet fast.
- Chokoladeovertræk Smelt de 2 slags chokolade forsigtigt over vandbad og smør det jævnt ud over det stivnede karamelfyld.
- Drys evt. med guldstøv og sæt kagen tilbage i køleskabet, til chokoladen er stivnet.
- Skær kagen ud i smalle snitter med en skarp kniv og server med en god kop kaffe.

Dessert & Kage
Smagfulde jordbærsnitter med crumble-top

Dessert & Kage
Lagkage med browniebunde og saltkaramel
Annonce








