Latkes

Perfekt til en brunch! Pocherede æg med laks og revet kartoffel
Af
af Redaktion

(6 pers.)

600 g bagekartoffel revet groft
2-3 spsk. olivenolie
6 æg
6 skiver røget laks
½ bundt dild
2 æggeblommer
2 spsk. hvidvin
150 g smeltet smør

Skyl kartoflerne godt og dup dem tørre. Form 6, små, flade pandekager af kartoflerne, krydder med salt og peber og steg med i olivenolie, til de er helt sprøde og gyldne. Læg dem på fedtsugende papir. Pisk æggeblommer og vin over vandbad til hollandaisesovs og tilsæt smeltet smør dråbevis. Rør hollandaisesovsen grundigt og kom fint hakket dild i. Vend æggene ud i 90° varmt - næsten kogende vand - og lav en rotation i vandet. Pochér æggene i ca. 3 min., så de stadig er bløde indeni. Læg lakseskiver på de lune kartoffelkager, læg æggene på og anret med dild hollandaisen.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Inviter til brunch...


Høbagt skinke
med asparges-
salat

Frugtsalat med
granola

Pandekager
med frugtkom-
pot

Chokoladebri-
oche










Find mange flere lækre og spændende retter til en brunch her...




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.