Kalvemørbrad med aspargessalat og lysegrønt skum

Lækre bøffer af kalvemørbrad, der serveres med skønne, nye asparges
Af
af Redaktion
Foto: Carina Krüger
Annonce

Ingredienser til kalvemørbrad med aspargessalat og lysegrønt skum

(4 pers.)

Kalvemørbrad skåret til 4 bøffer
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. hvide asparges
1 bdt. dild
1 citron
Salt og peber
2-3 spsk. olivenolie
1½ dl piskefløde
½ tsk. sukker
800 g små kartofler med skræl
25 g smør

Pynt
Citronbåde

Fremgangsmåde

Læg kalvebøfferne i et fad og drys med groft salt. Lad dem trække koldt i 20 min. Kog kartoflerne i 20 min. Skræl de hvide asparges og knæk det nederste, træede af både de grønne og de hvide asparges. Kog de hvide asparges i saltet vand i 4-5 min. og de grønne i 2-3 min. Vend dem straks i isvand, så al varmepåvirkning ophører. Bland saften fra ½ citron, 1-2 spsk. olivenolie, salt og peber og ca. halvdelen af dilden plukket i små buketter og vend aspargesene i blandingen. Blend resten af dilden med en smule olie, til den er helt most ud. Lad den trække i 10 min. og si den. Rør piskefløden med den grønne olie, salt, peber, saften af den anden halve citron og lidt sukker. Pisk det skummende, kom det evt. i en flødeskumssprøjte og tut fin lysegrøn skum op. Børst saltet af bøfferne og steg dem ca. 2 min. på hver side ved høj varme. Kom smør i en gryde og steg kartoflerne let brune og drys godt med salt.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Hakkebøffer med bearnaisecreme
Kalvekoteletter med gratinerede svampe


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.