Opskrifter

Fine fastelavnsboller

Onsdag, 15. februar 2012af Redaktion
Rigtig fine fastelavnsboller med masser af smag og charme

(12 stk.)

300 g hvedemel
150 g smør
2 spsk. sukker
50 g tørrede tranebær
25 g gær
1½ dl mælk
Æg til pensling
1 dl marmelade (f.eks. orange el. hindbær)
1 spsk. kartoffelmel
100 g flormelis
1 spsk. citronsaft

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Hak mel og smør sammen til en grynet masse. Bland sukker og tranebær i. Rør gæren ud i mælken og hæld det i dejen. Saml dejen, lad den hæve tildækket i 1 time og rør marmelade og kartoffelmel sammen. Rul dejen ud på et melet bord i 1 cm tykkelse og udstik 24 cirkler, der er 7 cm i diameter, med en udstikker. Stik midten ud på 12 af cirklerne med en lille hjerteudstikker og læg de 12 intakte cirkler på en plade beklædt med bagepapir. Pensl cirklerne med æg og læg en cirkel med hul på hver af de hele cirkler. Fyld hullerne med marmelade og bag bollerne ved 200° i 18 min. Rør flormelis og citronsaft sammen til en glat glasur og dekorér bollerne med glasur.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

FESTLIGE KAGER OG DESSERTER

Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr.

Find flere opskrifter her...
Klovnehatte
Chokoladekage-kat
Fastelavnsboller med appelsin

Få god inspiration til fastelavnsfesten her...








Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop