Da vores udsendte blev grebet om hjertet

Mandag, 9. december 2013
af Redaktion
I denne uges Familie Journal medfølger en roman med hyggelig julelæsning. Du kan også læse, hvordan det gik, da Familie Journal rejste med de nyudnævnte ambassadører for SOS Børnebyerne, Keld Heick og Lars Brygmann, til Kenya for at besøge en børneby. Du får også en strikkeopskrift på en super smuk sweater til hende, opskrifter på den dejligste julemad, og så får du naturligvis masser af stærke og rørende artikler.

Af chefredaktør Anette Kokholm

Tjek lige det dejlige billede af sanger Keld Heick og skuespiller Lars Brygmann i denne uges Familie Journal. De blev i år udnævnt til ambassadører for SOS Børnebyerne, og i oktober rejste vi med dem til Kenya. Keld har tidligere besøgt en børneby i Gambia, men Lars har aldrig været i Afrika før, og det var for begge en yderst lærerig og bevægende rejse.

SE OGSÅ: Alle Familie Journals konkurrencer og deltag her >>

En mor til alle

SOS Børnebyernes grundtanke bygger på hjælp for livstid. De forældreløse børn i byerne bor i huse sammen med ni andre børn og en fælles "mor", der på alle måder fungerer som vores egne, danske mødre - hun opdrager børnene, laver lektier sammen med dem, lærer dem at lave mad, gøre rent, vaske tøj, trøster, når det er nødvendigt, og fremfor alt elsker hver eneste af ungerne.

Børnene får samtidig ni søskende, som de virkelig betragter som deres søskende - også når de i 18-års alderen forlader børnebyen for at uddanne sig eller komme i lære.

Rejsen gjorde ikke bare indtryk på de to ambassadører, men også på vores journalist, Mary Steengaard, og du kan læse hendes artikel på side 30.

Hvis du klikker ind på familiejournal.dk/sos, kan du også se en lille film med Keld og Lars, der leger og spiller fodbold med børnene i børnebyen.

God fornøjelse og venlig hilsen

Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her

Ris og ros til Anette: redaktionen@familiejournal.dk.

Tilmeld dig Familie Journals nyhedsbrev her
Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal, "Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"