Abrikoskage med mandler

Denne lækre abrikoskage med en dej af blandt andet hakkede mandler og vanilje tager sig specielt godt ud med en skøn klat flødeskum på toppen.
Af
af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger.
Abrikoskage med mandler

Ingredienser til abrikoskage:

(Ca. 8 stk.)

100 g mandler
1 vaniljestang
125 g blødt smør
125 g sukker
175 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 æg
400-500 g abrikoser
3 spsk. abrikosmarmelade

Tilbehør:
Flødeskum

Prøv også: Lav din egen abrikosmarmelade til abrikoskagen

Fremgangsmåde:

Hak mandlerne mellemfint, der skal stadig være lidt at tygge på.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Rør mandler, vanilje, smør, sukker, mel, bagepulver og æg grundigt sammen.
Tryk dejen ud i en stor tærteform. Tryk den kun lidt op ad kanterne og sørg for, at den har en nogenlunde ens tykkelse over det hele.
Halvér abrikoserne og fjern stenene.
Tryk abrikoserne ned i dejen, evt. skiftevis med den runde side opad og nedad. Sørg for, at de ligger tæt.
Bag kagen ved 175° i ca. 40 min., til dejen er gennembagt og lysebrun i kanten.
Pensl abrikoserne med abrikosmarmelade, så de bliver smukt blanke.
Servér kagen med friskpisket flødeskum.

Læs også: Galopkringle med abrikos

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.