Amerikansk æblekage med cream cheese frosting

Her får du opskriften på en lækker æblekage, der er bagt med kanel og toppet med en frosting på flødeost og vaniljesukker.
Af
Af: af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger
Amerikansk æblekage med cream cheese frosting
Hjemmebagt, amerikansk æblekage
Annonce
40 min
10 stk
Amerikansk æblekage
125 g smør
180 g sukker
3 æg
2 æbler
2 tsk. kanel
180 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Cream cheese frosting
250 g flødeost
90 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æble

Fremgangsmåde

TIP: Dryp æblebådene med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.

  1. Rør smør og sukker til en let og luftig masse.
  2. Rør æggene i et ad gangen.
  3. Riv æblerne groft og kom dem i æggemassen.
  4. Bland mel, kanel og bagepulver og rør det i æggemassen.
  5. Kom dejen i en smurt springform på ca. 22 cm i diameter.
  6. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i ca. 40 min. Afkøl kagen.
  7. Rør ingredienserne til cremen sammen og fordel den over kagen.
  8. Pynt kagen med smalle æblebåde lige inden serveringen.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.