Ananas med kniplingskager
Ingredienser til ananascreme
(4-5 pers.)
1 dåse crushed ananas (grov ananasmos)
1½ dl piskefløde
Fremgangsmåde til ananascreme
Hæld ananassen i en sigte, så væden kan dryppe af. Pisk fløden stiv og vend ananassen i.
Servér portionsvis med kniplingskager.
Ingredienser til kniplingskager
(28-30 stk.)
100 g smør
100 g sukker
125 g sirup
100 g mel
2 tsk. stødt ingefær
Fremgangsmåde til kniplingskager
Smelt smør, sukker og sirup i en gryde og tag det fra varmen. Rør mel og ingefær i. Sæt dejen på plader med bagepapir med teskeer. Kagerne skal være på størrelse med en 5-krone, og der skal være god afstand, da de flyder meget ud. Bag dem på midterrillen 4-5 min. ved 200°. Køl kagerne lidt af på pladen, inden de løftes af med paletkniv og lægges på bagerist, rulles om skaftet af en grydeske, foldes midt over eller stikkes ned i et æggebæger, så de danner en lille blomst.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Ananas-chokoladekage
Ananasruller med myntesukker