Annes syrlige ymerfromage med rabarberkompot

Her får du opskriften på en pragtfuld fromage lavet på ymer, der er serveret med en hjemmelavet omgang rabarberkompot.
Af
Af: af Helle Brønnum Carlsen
Annes syrlige ymerfromage med rabarberkompot

Annes syrlige ymerfromage med rabarberkompot.

Foto: Jette M. Vesterager
Annonce
1 t
4 personer
Ymerfromage
3 blade husblas
4 dl ymer eller tykmælk
5 spsk. rørsukker
½ citron
1½ dl piskefløde
Rabarberkompot
250 g rabarber
100 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Ymerfromage Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Pisk ymer og sukker, så sukkeret ikke knaser længere.
  3. Smelt husblas over vandbad og kom citronsaften i.
  4. Rør det i ymermassen og rør grundigt.
  5. Pisk fløden til skum og fold den i. Kom fromagen i små sylteglas og stil på køl.
  6. Rabarberkompot Skær rabarberne i 3 cm lange stykker og vend dem med sukker.
  7. Læg dem i et ildfast fad og dæk med alufolie. Sæt fadet i en 200° varm ovn i ca. 20 min., til rabarberne karamelliserer lidt.
  8. Smag evt. til med sukker og afkøl.
  9. Kom rabarberkompotten på toppen af fromagen ved servering.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.