Bagte ferskner

Lækker dessert med bagte ferskner
Af
af Redaktion

(6 pers.)

8-10 ferskner
1 usprøjtet appelsin
15 g smør
75 g rørsukker
2 dl friske el. frosne
brombær
50 g grofthakkede valnødder
3 spsk. flydende honning

Tilbehør
Letpisket flødeskum

Fersknerne skal være modne, men ikke alt for bløde. Del dem og tag stenene ud. Skær den gule skal af appelsinen med kartoffelskræller og pres saften. Læg ferskner og appelsinskal i et smurt ildfast fad. Hæld appelsinsaft over og drys med sukker. Fordel brombærrene. Bag fersknerne midt i ovnen ved 225° ca. 15 min. Drys nødderne over og dryp med honning. Bag yderligere 5 min. og server evt. med flødeskum el. mager yoghurt.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Se flere desserter her...
Melonsalat i chokoladekurv
Vaniljekogte ferskner i sukkerlage
Kanelpærer med råcreme

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.